Togora olivolja

Biodynamisk jungfruolja från ön Lesvos, Grekland

Min dröm

På en kulle med ravinens mynning intill och det blå havet som möter den lika blå himlen framför, ligger min olivlund med sina jättelika olivträd som hälsar en välkommen när man kommer fram till den stora grinden som binder samman lundens staket.

Togora olivlunden på ön Lesbos, GreklandJag heter Lambriní Theodossiou och jag har mina rötter i Grekland, dock har jag levt och verkat i Sverige sedan tidiga tonåren.

Min livsdröm har varit att äga en olivlund och se havet möta himlen från lundens topp, sittandes i en ham­mock under ett olivträd, smakandes på mina egna oliver och dess olivolja, utan några tillsatser av kemiska preparat, besprutningar och annat. Rätt och slätt min egen rena tillverkning! >> Läs mer om Togora oljans kvalité…

Mormor Theodora - Togora olivolja

Mormor Theodora, Togora

En olivlund på Lésvos
Platsen där olivlunden finns, heter Lésvos eller Lesbor och tillhör Greklands nordöstra arkipelags ögrupp. Ön är känd för sin gyllene, aromatiska och högkvalitativa olivolja som har fått flera priser, flera år i rad, internationellt. Ön är även känd för nobelpristagaren i litteratur, Odysseus Elytis, men framför allt för sin världsberömda kvinnliga poet från antiken, Sapfo. >> Kolla på bilder från olivlunden…

Mormor Togora
En kärleksfylld olivlund och olivolja som är helande ska uppkallas efter något kärleksfullt, därför döpte jag den efter min kära mormor som hette Theodora men som i byn kallades Togora i folkmun. Det är av henne jag lärt mig att älska det som naturen bjud­er på och att respektera och vara tacksam för Moder Jord.

Lambrini Theodossiu - Togora olivolja
Lambriní Theodossiu

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: