Togora olivolja

Biodynamisk jungfruolja från ön Lesvos, Grekland

Kvalité

Det är jag, Lambriní Theodossiou som har framställt den här olivoljan. Jag har plockat oliverna och även pressat dem till olivolja.

Grekisk oregano - Togora olivoljaSjälvklart är Togora olivoljan både biodynamisk och extra, extra virgin, d v s jungfruolja då oliverna aldrig nuddar marken och plockas innan de har mognat och fallit från trädet.

Enligt definitionen ”Jungfru” skall olivoljan INTE vara så kallad raffinerad  d v s behandlad. Desto tidigare olivplockningen sker, innan oliverna börja falla ner, desto högre kvalité i olivoljan!

Olivträden sköts av mig på gammaldags vis och med alla oregano- och timjanbuskar bevarade för att oliverna ska få den arom som kännetecknar den.

Min olivolja har nästan obefintlig surhetsgrad. Surhetsgraden ligger på mellan 0,3–0,4 %. Det är surhetsgraden som anger olivoljans kvalité. Låg surhetsgrad och tunn olivolja anger den höga kvalitén i den.

Annonser

No comments yet»

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: